Дете роди дете

15-годишно момиче роди, без да подозира че е бременна

 


"Труд":

15-годишна роди за 17 минути момченце

Петнадесетгодишна ученичка от София роди вчера здраво момченце, без да знае, че е била бременна.
"Тийнейджърката се почувствала зле, усетила силни болки в корема и веднага се обадила в Бърза помощ. Докараха ни я със съмнение за перитонит", разказа вчера гинекологът д-р Даниел Георгиев, шеф на спешното приемно отделение в "Пирогов". Той и екипът му поели момичето в 9 ч и 17 минути по-късно тя вече била майка. "Раждането мина нормално, по естествен път, и то много леко", добави докторът.
Момичето не е от ромски произход. По време на бременността обаче не е качило много килограми и може би затова не е знаело за плода, който носи, обясниха лекарите.


"24 часа":

15-годишна роди, без да знае, че е бременна

15-годишно момиче изненада лекарите от "Пирогов," след като постъпи със съмнения за перитонит, а излезе от болницата с бебе.
 Д. З. била докарана с линейка вчера рано сутринта и малко по-късно била приета в детската противошокова зала. Там в 9,17 ч на бял свят се появи здраво момченце, тежащо 1,950 кг. Вече е започнал 8-ият месец на бременността, уточниха лекариИ младата майка, и детето са здрави. Преди да роди, момичето, което е от София, активно се занимавало със спорт.
По-късно вчера майката и бебето бяха прехвърлени в университетската АГ болница "Майчин дом". Те остават под наблюдение, за да се види дали всичко в състоянието им е наред.
Бабата на новороденото момченце, която бе в болницата, отказа да говори с медиите и да каже какво смятат да правят с детето. Младата майка също е в шок и не може да осъзнае какво се е случило, разказаха акушерки. Не стана ясно и дали бащата на бебето е бил уведомен.


"Новинар":

Тийнейджърка роди, не знаела, че е бременна

Момиче на 15 години роди, без да знае, че е бременно, съобщиха вчера от болница „Пирогов", където девойката е била настанена със съмнения за перитонит. Бебето, което тежи едва 1950 грама, се родило в детската противошокова зала, където била настанена майката. Родилката и бебето са добре и ще бъдат преместени в Майчин дом. Момичето не знаело, че очаква дете. Младата майка е била бременна в осмия месец, но бременността не личала толкова явно и тя отдала неразположенията на други здравословни проблеми.





{START_COUNTER}