.

Тинейджърска любов – спрете драмата!

Вероятно всеки тинейджър е чувал клишето – Това са най-хубавите години в живота. За много от тях тези думи са филисофия на живота им. В сремежа си по-пълноценно да изживеят годините в училище, много тинейджъри внасят колкото се може повече драм

Тинейджърска любов – спрете драмата!
Веро
тно всеки тинейджър е чувал клишето – Това са най-хубавите години в живота. За много от тях тези думи са филисофия на живота им. В сремежа си по-пълноценно да изживеят годините в училище, много тинейджъри внасят колкото се може повече драма в живота си.

Един от очевидно най-драматичните аспекти от живота на тинейджърите е любовта. Това, че Били е най-секси момчето, което някога си виждала и това, че сърцето ти ускорява ритъма си до максимум, когато той е наблизо, не означава, че си влюбена в него. Въпреки че Лори е най-ефектната мажоретка в отбора и ти излизаш с нея от два часа, а я познаваш от два дена това не означава, че си влюбен в нея. Добре е да имате няколко връзки в гимназиалните години, защото по този начин ще изградите представа за това какъв партньор ще търсите по-късно в живота. От друга страна, обаче, много връзки се приемат прекалено на сериозно или пък към тях се подхожда по незрял начин.

Възможно е тинейджърите да се влюбят, но тези случаи могат да се преброят на пръсти. В болшинството от случаите тинейджърските връзки са страстни, но кратки. Една от най-големите грешки, допускана от много хора, е бракът в тинейджърска възраст, преди да са осъзнали стреса, който ще им наложат годините на зрялост. Много от тях осъзнават, че щом срещите и излизанията станат все по-редки или изобщо спрат, те нямат никакви допирни точки помежду си във всяко едно отношение.

Друга често допускана грешка е бременността в тинейджърските години. Ако наистина ви е грижа за някого, с когото искате да правите секс, то в такъв случай решението си е ваше. Обаче, причините, поради които тинейджърите правят секс помежду си много често нямат нищо общо с грижата един за друг. В основни линии, момчетата правят секс, за да се впишат по-добре в групичката на своите приятелчета, да бъдат готини или за да станат мъже. Момичетата може да правят секс, за да задържат момчето до себе си или да го накарат да ги харесва. И двата пола може просто да искат да се позабавляват. Деца, има много начини, предлагащи забавление, които всъщност не включват секс. Ходете на боулинг, конна езда, на кино; можете да хапнете някъде навън или дори да отидете на купон. Освен това, ако имате наистина основателна причина да правите секс, правете го с предпазни средства. Използвайте презерватив или други контрацептиви, като ги прилагате правилно. Една малка грешка може да доведе до ненавременна бременност или болест, предавана по полов път, което от своя страна ще обърка тотално живота ви, отнемайки го от собствените ви ръце и лишавайки ви от възможността да го контролирате по начин, който вие самите избирате.

Ако като тинейджър се влюбите и след това двамата живеете щастливо, то това е направо повече от прекрасно, но не очаквайте взаимоотношенията да бъдат от такъв характер. Много хора биват наранявани в дадена връзка, защото единият от тях я взема прекалено на сериозно. Вие сте млади и чувствителни. Гледате сапунени сериали и филми, които смаляват проблемите до минимум и ви убеждават, че да порастнете колкото се може по-бързо би било добре за вас. Недейте да бързате и помнете, че човекът, който е изключително добър като партньор-гадже, може да се окаже най-лошият спътник в живота. Оставете нещата такива каквито са и не си представяйте какви биха могли да бъдат. И не вървете пред себе си, имате достатъчно време пред себе си, за да живеете.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...